Kilometerregistratie; een serieuze zaak

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de kilometerregistratie. Maar uw werknemers zijn dit deels ook, zij rijden immers in de bedrijfswagens. Een efficiënt en volautomatisch rittenregistratiesysteem biedt hierbij hulp. TravelControl is al inzetbaar voor een enkele bedrijfsauto, maar ook voor een groot wagenpark is ons systeem uw oplossing! Bovendien betaalt u geen abonnementskosten.

Voorkom gedoe!

U dient in veel gevallen zelf te kunnen bewijzen hoeveel kilometers uw medewerkers zakelijk en privé hebben gereden. Als het privégebruik over de  500 kilometergrens komt, dan is er sprake van bijtelling. Deze dient de werknemer zelf te betalen. Het is dus van belang dat deze kilometers goed worden bijgehouden. Bovendien moet het zakelijk gebruik te allen tijde kunnen worden aangetoond bij de Belastingdienst.

Als de kilometerregistratie niet in orde is of de Belastingdienst heeft het vermoeden dat er regels worden overtreden, kan dit niet alleen tot bijtelling, maar ook tot een fikse boete en zelfs naheffing leiden! Een risico dat u liever wilt vermijden. Als uw medewerkers de rittenregistratie in schrift bijhouden, kan het zijn dat er nalatig mee wordt omgegaan, met alle gevolgen van dien. Een volautomatisch kilometerregistratiesysteem inclusief buitendienst management, zoals TravelControl, voorkomt dit!

De Belastingdienst wil een complete waslijst van gegevens zien, namelijk:

  • Het merk.
  • Het type.
  • Het kenteken.
  • De periode waarin uw medewerker de auto tot zijn beschikking heeft.
  • De datum waarop de autorit plaats heeft gevonden.
  • De begin- en eindstand van de kilometerteller.
  • Het vertrek- en het aankomstadres van zowel de heen- als de terugreis.
  • De route die uw medewerker heeft gereden, als hij/zij niet de meest gebruikelijke route heeft genomen.
  • Of het een privérit of een zakelijke rit betreft (rijdt uw medewerker tijdens dezelfde rit zakelijke kilometers en privékilometers, dan moeten de omgereden privékilometers ook geregistreerd worden).

Kies voor kilometerregistratie via TravelControl

Maak het uzelf en uw medewerkers gemakkelijk en kies voor een volautomatisch systeem. TravelControl zorgt dat al deze gegevens netjes en automatisch worden verwerkt, zodat u geen enkel risico op boetes of naheffingen loopt. De Belastingdienst gebruikt ons systeem zelf ook.

Meer weten over TravelControl? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via tel. 088 – 1301 400 of stuur een mail naar info@travelcontrol.nl.