travecontrol-route-trackingpunten

Fleetmanagement systeem

Een wagenpark is een hoge kostenpost, daarom is een gezonde fleetmanagement van levensbelang voor uw onderneming. TravelControl biedt hierin de oplossing. Ons systeem bespaart u veel tijd, moeite en kosten. Naast het voertuig tracking component, houdt TravelControl de ritregistratie bij, kunt u uw wagenpark gemakkelijk controleren en helpt het u uw buitendienstmanagement te structureren.

Met TravelControl kunt u uw wagenpark gemakkelijk overzien. Op die manier weet u wanneer welk voertuig in onderhoud moet en wat de huidige status betreffende het leasecontract van de bedrijfswagen is. Daarnaast kunt u in een oogopslag zien hoeveel privé kilometers de chauffeur heeft gereden en kunt u het rijgedrag in kaart brengen. Door alle acties en bewegingen in kaart te brengen, geeft ons systeem waardevolle managementinformatie, dat ervoor zorgt dat u wagenparkkosten kunt reduceren.

Meten is weten

Doordat u alle data kunt inventariseren, kunt u de gegevens analyseren en direct in actie komen als er verbetering mogelijk is. Meten is weten! Zo kunt u bijvoorbeeld efficiëntere ritten uitstippelen, betaalt u lagere onderhoudskosten, omdat u tijdig gewaarschuwd wordt wanneer de onderhoudsbeurt moet worden gedaan en kunt u inspelen op de verkeersveiligheid van uw medewerkers (minder bekeuringen, door alarmering bij het inrijden van een milieuzone en omdat de daadwerkelijke snelheid vergeleken kan worden met de toegestane snelheid). Defensief rijden bespaart brandstof, levert minder kans op ongelukken en is minder vermoeiend.

Door de data te koppelen aan het gebruik van de bedrijfswagens, kunt u

  • De planning verbeteren (optimale inzet van het wagenpark, niet onnodig leeg- en omrijden);
  • Besparen op de brandstofkosten (gemiddeld 15 tot 20% besparing);
  • De uitstoot van schadelijke stoffen verminderen;
  • Directe communicatie tussen planafdeling en chauffeurs stimuleren;
  • Actuele data voor onderhoud van voertuigen en brandstofmanagement ontvangen;
  • TravelControl inzetten bij een eventuele diefstal, zodat het voertuig snel kan worden teruggevonden.